Skip to main content

Last van spanningsklachten?

Ervaart u klachten door stress, burn-out of kampt u al lange tijd met chronische pijn waardoor u niet meer optimaal kunt genieten van uw dagelijkse bezigheden? Blijf dan niet lopen met uw klachten.

Wilt u hulp bij uw spanningsklachten?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Hoe ontstaan spanningsklachten?

Door ingrijpende gebeurtenissen in het leven, stress of aanhoudende pijn kunnen we gemakkelijk in een negatieve spiraal terecht komen. Hier weer zelfstandig uitkomen, kan dan erg moeilijk zijn.

Met de mindfulness training leert u om bewuster te leven, minder te oordelen en compassievol naar uzelf en anderen te zijn. De training leert u om rust te vinden in de hectische wereld waarin we nu leven. Dit doen we door vaker uit de automatische piloot te stappen en zo meer in het nu te leven.

Behandeling van spanningsklachten

In de mindfulness training gaan we één op één aan de slag en gaan wij eerst samen op zoek naar uw persoonlijke hulpvraag. De uitgebreidheid van uw hulpvraag bepaalt de duur van de behandelperiode. Gemiddeld zijn er vier tot acht behandelingen nodig waarin meditaties, beweegoefeningen en huiswerkopdrachten centraal staan.

De trainer is opgeleid volgens de principes van het ‘mindfulness based cognitive therapy’ (MBCT) programma van Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal. MBCT is oorspronkelijk ontwikkeld om depressie of een terugval in depressie te voorkomen. Inmiddels is dit een goed onderzochte behandelmethode die net zo effectief blijkt te zijn als medicatie tegen depressie. Er zijn echter veel meer positieve effecten van de mindfulnesstraining in studies gevonden. Hierom kunnen we stellen dat mindfulnesstraining voor iedereen nuttig kan zijn.

Veel voorkomende effecten van de mindfulness training

  • Meer levensgeluk en tevredenheid
  • Kleinere kans op somberheid en depressie
  • Betere persoonlijke relaties
  • Versterkt het geheugen en de creativiteit
  • Positieve verandering in de hersenen zorgt voor het gemakkelijker verdwijnen van stress, somberheid, angst en irritatie.

Onze specialisten die uw spanningsklachten behandelen

De getoonde specialisten zijn gespecialiseerd in spanningsklachten en zullen u met uw klacht helpen.

Ellen Benningen

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.