Skip to main content

Last van hoofdpijn?

Heeft u te maken met regelmatig terugkerende hoofdpijnklachten? Twee tot vier procent van de totale bevolking heeft te maken met een chronische vorm van hoofdpijn.

De oorzaak van chronische hoofdpijnklachten is vaak multifactorieel. Van een aantal type hoofdpijnklachten is bekend dat dit erg goed kan reageren op fysiotherapie en/of manuele therapie.

Wilt u hulp bij uw hoofdpijn?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Manuele therapie bij hoofdpijn

De manueeltherapeut is specialist in het onderzoeken, beoordelen en behandelen van nekklachten en hoofdpijnsydromen.

Behandeling van nekpijn en hoofdpijn kan bestaan uit manuele mobilisaties/manipulaties van de nek. De therapeut beweegt en mobiliseert de spieren en gewrichten middels rek en massagetechnieken.

Het toepassen van dry needling bij hoofdpijnklachten kan in veel gevallen een goede aanvulling zijn naast de manuele therapie.

Cervicale training

Met cervicale training wordt training van de nek bedoeld. Het verbeteren en trainen van de beweeglijkheid en kracht van de nek kan een positief effect hebben op (chronische) hoofdpijnklachten. Voor het trainen van de nek wordt gebruik gemaakt van een computergestuurd programma met sensoren op het hoofd (SensaMove) verbonden aan een computerbeeldscherm.

Het cervicale trainingsprogramma is een 6 of 12 weeks programma onder begeleiding van de fysiotherapeut. Heeft u interesse in het cervicale trainingsprogramma of wilt u onderzocht worden door de gespecialiseerde manueel therapeut voor uw hoofdpijnklachten? Neem dan contact op met Fysio-Aktief.


Specialisaties bij hoofdpijn

Voor het behandelen van hoofdpijn passen wij de volgende specialisaties toe. Op basis van uw specifieke klacht bieden wij een persoonlijk behandelplan aan.

Kijk verder via de relevante specialisaties of neem contact op om een afspraak te maken.

Onze specialisten die uw hoofdpijn behandelen

De getoonde specialisten zijn gespecialiseerd in hoofdpijnklachten en zullen u met uw klacht helpen.

Paul den Hollander
René Verbeek
Esther Kliphuis

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.