Skip to main content

Corona revalidatie

Heeft u Corona / COVID-19 gehad en zit u met klachten als gevolg van dit ingrijpende virus? De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar! Het Coronavirus kan veel restklachten geven zoals longproblemen, vermoeidheid, gewricht- en spierklachten, verlies van conditie, kracht en psychische- en cognitieve problemen.

Heeft u revalidatie na corona nodig?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Gespecialiseerd in coronaklachten

Het is erg vervelend als coronaklachten u belemmeren in het oppakken van het normale leven. Het volgen van een revalidatieprogramma bij een van onze specialisten kan u hulp bieden.

Onze fysiotherapeuten zijn aanvullend geschoold op het gebied van Corona- en longrevalidatie en staan geregistreerd in het Chronisch ZorgNet en zijn lid van het COPD netwerk Utrecht.

Voor een optimaal resultaat in de revalidatie werken wij multidisciplinair samen met een diëtiste, de poh ggz/ psycholoog, en eventueel een logopedist. Al deze hulpverleners zitten onder een dak bij het Gezondheidscentrum Iepenhof.

Hoe ziet het corona-revalidatietraject eruit?

Afhankelijk van de ernst van de problematiek wordt er gekozen voor een bepaalde duur (bijvoorbeeld 12 weken) en zal de frequentie van trainen bepaald worden. Bij de intake worden er metingen verricht (conditie & kracht) en stelt u samen met uw therapeut haalbare doelstellingen op.

Tijdens het revalidatietraject zijn er verschillende onderdelen die aan bod komen. Hierbij kunt u denken aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, fietsergometrie en krachttraining gericht op verbetering van het dagelijks functioneren.

De vergoeding van paramedische COVID-herstelzorg is verlengd tot 1 januari 2025. Ook in 2024 hebben verzekerden met ernstige klachten na corona recht op een Fysiotherapie vergoeding
In 2024 verandert er niks.  Meer informatie vind je op COVID-herstelzorg (cooperatievgz.nl)

Na het volgen van een revalidatietraject is er de mogelijkheid in te stromen in een van onze reguliere medische fitnessgroepen om uw conditie op peil te houden.

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.