Skip to main content

Last van voetklachten?

Voetklachten zijn verschijnselen en sensaties van voet of tenen, die niet het gevolg zijn van een trauma. Deze klachten komen voor bij 10-25% van de bevolking. Voetklachten hangen sterk samen met aandoeningen van het steun- en bewegingsstelsel zoals bijvoorbeeld artrose (slijtage).

Wilt u hulp bij uw voetklachten?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Hoe ontstaan voetklachten?

In 60% van de gevallen gaat het om klachten van de voorvoet. De meest voorkomende voetklachten van mensen van 65 jaar en ouder zijn pijn (60%), cosmetische bezwaren en/of problemen met schoeisel door standafwijkingen van de tenen (20%), doof gevoel of tintelingen (12%) en last van jeuk of zwelling (8%).

Behandeling van voetklachten

De fysiotherapeut beoordeelt uw looppatroon vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de voeten. Met deze informatie wordt met u het behandelvoorstel doorgesproken. Het kan noodzakelijk zijn de voetenstand aan te passen dit kan met op maat gemaakte inlegzolen. Daarnaast kan er een gerichte behandeling gegeven worden om de looptechniek aan te passen.

Bij complexe voetproblemen kan er met verschillende disciplines samengewerkt worden om de klachten te verhelpen, denkt u hier aan samenwerking tussen fysiotherapeut, podoloog en / of orthopedisch schoenmaker.


Specialisaties bij voetklachten

Voor het behandelen van voetklachten passen wij de volgende specialisaties toe. Op basis van uw specifieke klacht bieden wij een persoonlijk behandelplan aan.

Kijk verder via de relevante specialisaties of neem contact op om een afspraak te maken.

Onze specialisten die uw voetklachten behandelen

De getoonde specialisten zijn gespecialiseerd in voetklachten en zullen u met uw klacht helpen.

Wanneer u een afspraak maakt voor uw voetklacht, dan zult u één van deze specialisten aangewezen krijgen. 

Paul den Hollander
René Verbeek
Jonno Teegelbeckers
Ellen Benningen
Julian Verbeek
Jesse Huurman
Esther Kliphuis

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.