Skip to main content

Mindfullness bij de fysiotherapeut

Nieuw bij Fysio-Aktief: Mindfulness training!

Ervaart u klachten door stress, burn-out of kampt u al lange tijd met chronische pijn waardoor u niet meer optimaal kunt genieten van uw dagelijkse bezigheden? Door ingrijpende gebeurtenissen in het leven, stress of aanhoudende pijn kunnen we gemakkelijk in een negatieve spiraal terecht komen. Hier weer zelfstandig uitkomen, kan dan erg moeilijk zijn.

Met de mindfulness training leert u om bewuster te leven, minder te oordelen en compassievol naar uzelf en anderen te zijn. De training leert u om rust te vinden in de hectische wereld waarin we nu leven. Dit doen we door vaker uit de automatische piloot te stappen en zo meer in het nu te leven.

In de mindfulness training gaan we één op één aan de slag en gaan wij eerst samen op zoek naar uw persoonlijke hulpvraag. De uitgebreidheid van uw hulpvraag bepaalt de duur van de behandelperiode. Gemiddeld zijn er vier tot acht behandelingen nodig waarin meditaties, beweegoefeningen en huiswerkopdrachten centraal staan.

De trainer is opgeleid volgens de principes van het ‘mindfulness based cognitive therapy’ (MBCT) programma van Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal. MBCT is oorspronkelijk ontwikkeld om depressie of een terugval in depressie te voorkomen. Inmiddels is dit een goed onderzochte behandelmethode die net zo effectief blijkt te zijn als medicatie tegen depressie. Er zijn echter veel meer positieve effecten van de mindfulnesstraining in studies gevonden. Hierom kunnen we stellen dat mindfulnesstraining voor iedereen nuttig kan zijn.

Veel voorkomende effecten van mindfulness training:

  • meer levensgeluk en tevredenheid
  • kleinere kans op somberheid en depressie
  • betere persoonlijke relaties
  • versterkt het geheugen en de creativiteit
  • positieve verandering in de hersenen zorgt voor het gemakkelijker verdwijnen van stress, somberheid, angst en irritatie.

De training wordt gegeven door Ellen Benningen. Zij is opgeleid tot mindful fysiotherapeut.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Bel dan naar 0348-425190 voor meer informatie of voor het inplannen van een intake gesprek.